کاشان نخستین مدنیت در جهان

۵٬۵۰۰ سال پیش از میلاد یکی از قدیمی ترین سکونت‌گاه در تپه سیلک در داخل کاشان پدید آمد.

کاشان نخستین مدنیت در جهان

۵٬۵۰۰ سال پیش از میلاد یکی از قدیمی ترین سکونت‌گاه در تپه سیلک در داخل کاشان پدید آمد.

کانال کاشانیکا telegram.me/kashanica

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آران و بیدگل کاشان از ارتقای منطقه شکار ممنوع یخاب به پناهگاه حیات وحش خبر داد.

الهیار دولتخواه اظهار داشت: جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست روز سه شنبه ۲۴ اسفند  به ریاست رئیس جمهور، تشکیل شد که در این جلسه شش منطقه محیط زیستی کشور با هماهنگی های قانونی و مطالعات انجام شده با سطوح جدید حفاظتی تعیین و ارتقای سطح آنها به تصویب شورای عالی محیط زیست رسید.

وی با اشاره به اینکه منطقه یخاب در سال ۹۲ با تلاش ها و پیگیری های محیط زیست و انجمن های مردم نهاد منطقه به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی شده بود، تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیری های مستمر، در کمتر از دو سال، منطقه یخاب در جلسه اخیر شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور از شکار ممنوع به پناهگاه حیات وحش ارتقا یافت.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آران و بیدگل با اشاره یه اینکه منطقه یخاب می‌تواند پشتیبان خوبی برای زیستگاه گونه ارزشمند یوز آسیایی باشد، تاکید کرد: طی سال های اخیر و با نظارت ها و گشت های مستمر محیط بانان و دوستداران محیط زیست شهرستان آران و بیدگل، به ویژه انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد، منطقه یخاب از نظر پوشش جانوری و گیاهی، وضعیت بسیار مطلوبتری را نسبت به گذشته پیدا کرده است.

وی ارتقای منطقه یخاب به پناهگاه حیات وحش را زمینه ای برای بهره‌مندی خردمندانه و پایدار از این منطقه دانست و گفت: یخاب به دلیل هم مرز بودن با پارک ملی کویر می تواند کریدور مهاجرتی مهمی برای گونه های جانوری بخصوص یوزپلنگ آسیایی باشد.

دولتخواه  به موقعیت و وضعیت جغرافیایی پناهگاه حیات وحش یخاب اشاره کرد و گفت: این منطقه که در شمال شرقی شهر ابوزیدآباد و بخش کویرات شهرستان آران و بیدگل واقع است، دارای اقلیمی کوهستانی، دشت های آبرفتی، تپه ماهوری و در قسمت غربی به صورت اجتماع شن های روان است. وضعیت اقلیمی آن دشتی کوهستانی به همراه آب و هوای گرم و خشک و دامنه تغییرات ارتفاع منطقه از ۸۰۰ متر تا دو هزار و ۸۰۰ متغیر است.

وی، پوشش گیاهی بسیار مناسب، منابع آبی فراوان و وجود چشم اندازهای بسیار زیبا و منحصر به فرد را از جمله ویژگی های پناهگاه حیات وحش یخاب برشمر و تصریح کرد: این ویژگی ها سبب شده است که این منطقه زیستگاه گونه های جانوری همچون کل و بز، قوچ و میش، جبیر، گرگ، کفتار، گربه شنی، کاراکا،  خرگوش و… باشد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آران و بیدگل تاکید کرد: این منطقه زیستگاه پرندگانی همچون عقاب طلائی، سارگپه، بالابان، دلیجه، هوبره، کبک، تیهو، باقرقره و دودوک و خزندگانی همچون افعی شاخدار ایرانی، مار جعفری، تیر مار، شتر مار شیرازی، مار قیطانی، بزمجه، جکوی دم پهن کایزرلینگ، آگامای استپی، آگامای سروزغی دم سیاه  و … است.

وی پوشش گیاهی پناهگاه حیات وحش یخاب را در گیرنده گیاهانی چون درمنه، خارشتر، قلم، چرخه، نسی، گون،  پرند، تاغ، اشنیان، جاز، بادام کوهی، انجیر کوهی، سیا گینه، اسفند،  اشک، شوره  و … ذکر کرد.

دولتخواه همچنین به تاریخچه حفاظت از منطقه یخاب اشاره و تصریح کرد: این منطقه از زمان معرفی پارک ملی کویر به دلیل قرار داشتن در مجاورت پارک و مهاجرت حیات وحش از پارک ملی به این منطقه در برخی از فصول تحت گشت و کنترل نیروهای اجرایی پارک ملی کویر قرار داشت.

وی با بیان اینکه بعد از سال ۱۳۶۰ با راه اندازی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کاشان نیروهای اجرایی آن اداره اقدام به  نظارت و کنترل منطقه می کردند، اضافه کرد: از آبان ماه سال ۱۳۸۹ با راه اندازی اداره حفاظت محیط زیست آران و بیدگل مسئولیت نظارت بر این منطقه بر عهده این اداره قرار گرفت و خوشبختانه با پیگیری های انجام شده در اوایل سال ۱۳۹۲ رسما به عنوان منطقه شکار ممنوع و در حال حاضر نیز به عنوان پناهگاه حیات وحش معرفی شد.

نشر خبر فقط با یاد سایت کاشانیکا kashanica.blog.ir آزاد است

  • امیر ...

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی