کاشان نخستین مدنیت در جهان

۵٬۵۰۰ سال پیش از میلاد یکی از قدیمی ترین سکونت‌گاه در تپه سیلک در داخل کاشان پدید آمد.

کاشان نخستین مدنیت در جهان

۵٬۵۰۰ سال پیش از میلاد یکی از قدیمی ترین سکونت‌گاه در تپه سیلک در داخل کاشان پدید آمد.

کانال کاشانیکا telegram.me/kashanica

«خانه منوچهری» یکی از نامزدهای نهایی جایزه‌ی معماری آقاخان در سال ۲۰۱۶ اعلام شده‌ است. علاوه بر این اثر ملی، «پل طبیعت» و «خانه ۴۰ گره» نیز در میان نامزدهای نهایی حضور دارند.

خانه منوچهری

 نشر خبر فقط با یاد سایت کاشانیکا kashanica.blog.ir آزاد است

احیای این خانه مانند خانه‌های عباسیان و طباطبایی کاشان فقط در معماری باقی نماند. خانه دارای ۹ اتاق زیبای اقامتی، کارگاه مخمل زری بافی، فروشگاه، سینما و رستوران غذاهای بومی است. حفظ و بازسازی این خانه در راستای هدف و آرزوی بزرگتری به نام احیای محله سرپله به عنوان یک سایت توریستی قرار دارد.

نگارخانه‌ی خانه‌ی منوچهری نیز در طبقه‌ی فوقانی میهمان‌خانه قرار دارد. اتاق ناهارخوری، یکی از زیباترین فضاهای سنتی خانه منوچهری است که با پنجره‌های ارسی مزین به شیشه‌های رنگینش برای صرف صبحانه و غذای سنتی ایرانی چشم به راه میهمانان است.

خانه منوچهری دو ورودی دارد و از معدود خانه‌های آب‌انباردار کاشان است. این خانه با ۹ اتاق بی نظیر اقامتی، رستوران، فیلم‌خانه، کارگاه مخمل و زری بافی، نگارخانه، فروشگاه صنایع دستی، کتاب و کافی‌نت، از منحصر به فردترین اقامت‌گاه‌های سنتی در ایران به شمار می‌آید.

رستوران هتل سنتی منوچهری در شاه‌نشین جبهه‌ی شرقی قرار دارد که با صندلی‌های سبک لهستانی و میزهای مربع سفید طراحی شده و با نور پنجره‌های رنگی تزیین می‌شود. ورودی رستوران از اتاق کناری شاه‌نشین است. این اتاق با دیواره‌های کاه‌گلی و شبکه‌های رنگی گچی در بالای درها روح کاملا ایرانی دارد. از جمله فضاهای قابل توجه خانه منوچهری، گالری هنری آن است که در فضای بالای لابی و در میان دهلیزهای زیبا محصور شده است.

فروشگاه خانه‌ی منوچهری نیز در کنار رستوران و در حوض‌خانه قدیمی خانه واقع شده است. گفتنی است که آب انبار خانه منوچهری به سالن سینما تغییر کاربری داده است و با مجهزترین سیستم‌های صوتی و تصویری تجهیز شده است. آثار ارزشمندی از فیلم‌های مستند ایران مربوط به ایران‌شناسی و هنرهای ایرانی و فیلم‌هایی از بهترین کارگردانان ایرانی و جهانی را با زیرنویس انگلیسی می‌توان در آرشیو سینمای خانه یافت.

جایزه‌ی معماری آقاخان هر سه سال یکبار از سوی بنیاد توسعه آقاخان به طرح‌های برتر ارائه می‌شود. این جایزه بر روی شیوه‌های بومی و اسلامی و راهکردهای معماری سنتی و مدرن و تأثیر آن بر توسعه متمرکز است. جایزه‌ی امسال آن یک میلیون دلار تعیین شده است.

لازم به ذکر است ۱۹ نامزد نهایی جایزه آقاخان در سال ۲۰۱۶ اعلام شده‌اند که سه پروژه ایرانی شامل خانه منوچهری، پل طبیعت و خانه ۴۰ گره در میان آن‌ها دیده می‌شد. این پروژه‌ها که توسط هیئت داوران مسابقه از میان ۳۴۸ اثر ارسالی انتخاب شده‌اند با هم به رقابت می‌پردازند.

 نشر خبر فقط با یاد سایت کاشانیکا kashanica.blog.ir آزاد است

نظرات  (۱)

جایزه معماری آقاخان یه جایزه ای در راستای تغییر مسیر معماری از هویت یابی دینی اسلامی خود اما مزورانه و با تطمیع سنگین مالی
لطفا درباره بنیاد نوکرخان امریکائی مطالعه کنید تا بیشتر بشناسیدشان

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی